Alopecia, misschien heeft u het weleens voorbij horen komen of heeft u er wel eens over gelezen. Alopecia kent meerdere vormen die op hun beurt allemaal een verstoring in de natuurlijke balans van het haar verstoren. Om u een beter beeld te geven van welke soorten Alopecia er zijn hebben wij ze in een lijst verwerkt. Per type geven wij u een korte uitleg om hen onderling van elkaar te kunnen onderscheiden. Wanneer u een duidelijkere uitleg wilt over het begrip of wilt weten wat wij precies voor u kunnen betekenen neem dan gerust contact met ons op.

Alopecia

De haargroei kent drie fases, de groei, de overgang en de afbraak. Alopecia is de benaming van de haaraandoening die het natuurlijke proces verstoort.

Androgenetica

Alopecia Androgenetica is het type haaruitval dat verreweg het meest voorkomt. Dit type haaruitval is erfelijk en wordt veroorzaakt door een bijproduct van het hormoon testosteron. Dit type kaalheid komt vooral bij mannen voor.

Areata

Deze aandoening uit zich in ovaalvormige kale plekken op het hoofd. De kale plekken verdwijnen over het algemeen binnen 4 tot 10 maanden. Het vervelende van Alopecia Areata is dat deze aandoening op ieder moment kan terugkomen.

Diffusa

Alopecia Diffusa is het type haaruitval dat optreedt bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker en hypofyse. Ook zijn er geneesmiddelen die worden gebruikt om de schildklier van zijn werking te verbeteren die dit type haaruitval tot gevolg kunnen hebben.

Totalis

Het woord ‘totalis’zegt het al, bij deze zeldzame aandoening valt al het lichaamshaar uit. Deze haaraandoening heeft een grote invloed op het lichaam omdat werkelijk alle haen op het lichaam verdwijnen.

Traction Alopecia

Dit is een vorm van blijvend haarverlies. Dit type Alopecia ontstaat wanneer het haar strak wordt getrokken door bijvoorbeeld haarextensies.

Ophiasis

Dit type haaruitval is verwant aan Alopecia Areata waarbij de haaruitval plaatsvindt van de haargrens. Iedereen kan te maken krijgen met deze haaraandoening ongeacht geslacht, leeftijd of ras.

Lichen Planopilaris

Deze aandoening treedt op wanneer de haarzakjes in de hoofdhuid een beschadiging hebben opgelopen. De aandoening ontstaat vaak op het moment dat er een abnormale reactie wordt gegeven op het afweersysteem door bijvoorbeeld stress, infecties of geneesmiddelen.

Trichotillomanie

Trichotillomanie is een impuls controle stoornis. Deze stoornis laat de patiënt zijn haar er oncontroleerbaar uittrekken.

De haaroplossingen van Echt Haar Kliniek

Voor de bovenstaande haaraandoeningen biedt Echt Haar Kliniek een deskundige en permanente oplossing. Echt Haar Kliniek zorgt ervoor dat met behulp van ons onze reconstructiemethodes uw nieuwe haar er precies zo uit komt te zien zoals u dat wilt. Dit alles ongeacht het kapsel dat u wilt en het haartype dat u heeft. Wij kunnen alles maken wat u wilt, en dat van echt haar!  
Vraag voor meer informatie onze uitgebreide brochure of een consult aan.

Brochure aanvragen

Uw voordelen:
  • Gratis een professioneel consult
  • Een individueel behandelplan
  • Haarreconstructies op maat van de beste kwaliteit
  • Deskundig en professioneel behandeling
  • ISO-9001 Gecertificeerd
  • Helder in het maken en nakomen van afspraken
  • Unieke haarreconstructie voor mannen en vrouwen