Haaruitval

Heeft u last van haarverlies of de kalende plekken die u er aan over heeft gehouden? En heeft u van alles geprobeerd om u oude haar weer terug te krijgen?

Maakt u zich zorgen om uw haarverlies en de kale plekken die u er aan over houdt? Heeft u al van alles geprobeerd maar heeft u geen idee hoe het komt dat uw haar uitvalt? Er zijn veel verschillende oorzaken voor haaruitval biedt Mooi Echt Haar altijd een oplossing voor uw haarprobleem. U kunt via onze website een gratis en vrijblijvend consult aanvragen. U kunt voor het consult langskomen op een van onze vestigingen maar u kunt ook een telefonisch consult aanvragen. U vult hiervoor op onze Consultpagina uw gegevens in en geeft daarbij een zo compleet mogelijke uitleg van de situatie. Zo is het voor ons handig om vooraf te weten of u weet wat de oorzaak is van uw haaruitval, hoelang u hier al last van heeft, etc. Aan de hand van deze informatie kunnen wij vooraf een van onze specialisten selecteren die u bij het proces kan begeleiden.

Informatie over haaruitval

Dat u last heeft van Haaruitval betekent niet altijd dat u last heeft van een ziekte of een aandoening. Het is namelijk zo dat iedereen dagelijks zo’n honderd verliest. Hiervoor groeien er per dag zo’n honderd haren terug. Naarmate een mens ouder wordt neemt het haren wat per dag terug groeit geleidelijk af. Het kan voorkomen dat het terug groeien van het haar per dag sneller terugloopt dan gemiddeld. Er is dan in de meeste gevallen sprake van een haaraandoening.

Oorzaken

Het zijn voornamelijk drie oorzaken van haaruitval die veel voorkomen. Hieronder geven wij een uitleg van de drie meest voorkomende redenen voor haaruitval in Nederland.

Lichamelijk

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat haaruitval ontstaat door een verstoring in  de balans tussen testosteron en de actieve stof dihydrotestosteron(DHT). Wanneer de aanmaak van DHT verhoogt wordt de haargroei afgeremd.

Externe oorzaken

Vaak wordt er beweerd dat externe factoren de haaruitval extreem kunnen beïnvloeden. Dit is echt vaak niet het geval. Enkel voeding is een externe factor die de haaruitval kan beïnvloeden. Wanneer voeding haaruitval wil beïnvloeden moet er sprake zijn van een zeer eenzijdige voeding waardoor essentiële bouwstoffen en vitamines in het lichaam ontbreken.

Overige oorzaken

Naast een teveel aan DHT en eenzijdige voeding zijn er nog andere oorzaken voor haaruitval. Deze oorzaken zijn kunnen variëren van zeldzame haarziekte tot stress, chemokuren en bestralingen. Wilt u weten hoe deze specifieke gevallen u kunnen beïnvloeden? Neem dan contact op voor een deskundig advies.

Brochure aanvragen

Uw voordelen:
  • Professioneel en deskundig consult
  • Unieke haaroplossingen
  • Voor zowel mannen, als vrouwen
  • Uw privacy blijft gewaardborgd
  • ISO-9001 Gecertificeerd
  • Haarreconstructies op maat gemaakt
  • Heldere afspraken die wij nakomen
  • Een individueel behandelplan per persoon