De definitie van dun haar wordt niet altijd goed gebruikt. Dun haar kan daadwerkelijk een kleinere diameter van het haar betekenen of om de haardichtheid op het hoofd gaan. In het geval van een kleine diameter van het haar is er sprake van fijn haar. De benaming dun haar geeft het aantal haren per vierkante centimeter aan en gaat over de haardichtheid op het hoofd. Fijn en/of dun haar leiden tot plattere kapsels wat vaak door vrouwen als ongemakkelijk kan worden ervaren. Daarnaast is haar kwetsbaarder voor beschadiging door stylingproducten. De Kliniek Voor Echt Haar heeft verschillende producten om het kwetsbare haar te beschermen, maar ook om dun en fijn haar dikker te laten lijken.

Hulpmiddelen bij dun en fijn haar

Veel producten zijn te verkrijgen in de Kliniek Voor Echt Haar om het haar dikker en sterker maken. Het is belangrijk om het haar goed te verzorgen met vitamines waardoor het minder kwetsbaar wordt. Om het probleem van dunnend wordend haar aan te pakken moet er vanaf de haarwortels begonnen worden met de juiste verzorging. Er zijn producten die voor tijdelijke en permanente oplossingen zorgen. Zoals haarverdikkers of producten tegen haaruitval en bevordering van haargroei. Zo zijn er volume shampoos. Dit zijn speciale shampoos om dun haar meer volume te geven. Verder zijn er producten met vitamines voor het haar, deze dringen diep in het haar en zorgen voor een betere haarconditie vanaf de wortel. Een ander goed hulpmiddel tegen dun haar zijn haargroei middelen. Deze stimuleren de groei en zorgen voor een hogere haardichtheid op het hoofd. Ook deze middelen zorgen ervoor dat het haar vanaf de wortel wordt behandeld.

Oorzaken van dun haar

Vaak hebben mensen van nature dun haar en is er geen concrete oorzaak aan toe te wijzen. Dit kan als normaal haar beschouwd worden waar geen problemen mee zijn. Het ziet er minder vol uit. Door eenvoudige producten als haarspray of shampoo kan dit voller lijken. De oorzaken van dunner haar kunnen verschillen: erfelijkheid, zwangerschap, stress, overgang maar ook als gevolg van behandelingen.