Waar veel mensen last hebben van haaruitval en op zoek gaan naar oplossingen komen de meeste terecht bij een haarreconstructie of haartransplantatie. Slechts weinig weten het duidelijke verschil tussen de twee. Mensen gaan op zoek maar weten nauwelijks wat de oplossingen inhouden.

Haarreconstructie

De eerste oplossing tegen haaruitval is een haarreconstructie. Deze richt zich specifiek op het gebied waar zich het haarprobleem voordoet. Met deze methode houd u dus zoveel mogelijk het eigen haar. Met een reconstructie lijkt het net alsof u nooit last van haarverlies heeft gehad. Dit komt door de fijn loze overgang tussen reconstructie en echt haar. Ter vergelijking kunt u een toupet nemen. Echter is een reconstructie vele malen beter in kwaliteit. Verder is een toupet vaak van nep haar gemaakt en is dat bij een haarreconstructie niet het geval. Hier wordt gebruik gemaakt van echt haar dat precies zo gemaakt is dat het op uw eigen haar lijkt. Er is rekening gehouden met lengte, dikte, kleur en krulling van het haar. Mede doordat het er zo echt uit ziet, zal het naadloos aansluiten bij uw eigen haar.

Haartransplantatie

Een andere oplossing voor het haaruitval is een haartransplantatie wat vaak wordt gebruikt door onder meer beroemdheden. De ingreep is anders dan een haarreconstructie. In dit geval is de ingreep behoorlijk en zijn er flinke kosten aan verbonden. Bij een haartransplantatie worden met behulp van een medische ingreep haarzakjes geplaatst op de plekken waar kaalheid zich voordoet. Een haarreconstructie is pijnloos en niet-medisch. Het is een innovatief systeem om de haaropvulling te herstellen naar de oude situatie.