Door het zachtjes borstelen, geeft het je haar meer glans. Dit komt doordat het de schubben (de buitenste laag van je haarschacht) plat legt, waardoor je haren licht reflecteren.

Reinigen

Borstelen reinigt je haar en je hoofdhuid. Het verwijdert oud haar, dode huidcellen, chemische haarproducten en andere restjes dat in je haar is blijven zitten. Als je niet regelmatig borstelt, krijgen bacteriën een vrije doorgang waardoor haarvaatjes en poriën verstopt raken.

Talgklieren

Talgklieren produceren talg en sebum. Deze beschermen olie en een natuurlijke conditioner. Door het borstelen van je haar stimuleer je deze klieren. Je verdeelt dan het sebum vanaf de wortel tot aan de puntjes van je haar. Het haar wordt dan sterker, minder droog, zachter en glanzender.

Tips

Borstel van onderen naar boven. Als je vanaf de wortel begint, kan het pijnlijk zijn. Het trekt namelijk en dan kunnen de haren afbreken. Begin dus met kort stroken vanaf de onderkant.

Gebruik ook de juiste borstel. Kies een borstel dat past bij je haartype. Kijk dus naar de dikte en lengte van je haar, de gevoeligheid van je hoofdhuid en hoe je het draagt. Een borstel met een rubberen borstel zorgt ervoor dat de borstelharen aanpassen aan de vorm van je hoofd.

Houd ook je borstels schoon. Verwijder oude haren regelmatig uit je borstel en was hem eens in de maand. Je wilt natuurlijk niet dat al het viezigheid van je borstel weer in je haar terecht komt.