Veel dames kunnen niet zonder de stijltang en sommigen stijlen hun haar nooit. Mocht je ooit een keer de stijltang willen proberen of je weet even niet meer hoe? Dan hebben wij hier alvast tien fouten die gemaakt worden bij het stijlen van je haar. Dan hoef jij ze tenminste niet meer te maken!

Handdoek

Bij het douchen, was je al je oude resten van je haarproducten. Kies dus voor een shampoo of conditioner die je haar veer voedt en het stijlen vergemakkelijkt. Kam overigens ook je conditioner door het haar voordat je het uitspoelt. Eenmaal uit de douche gestapt, is dit het moment waar veel dames de fout in gaan. Zorg ervoor dat je niet met je handdoek ruw door het haar gaat. Hiermee zorg je juist dat de natuurlijke krul of slag weer terug komt. Dit wil je natuurlijk niet als je je haar wilt stijlen. Dep en knijp je haar droog, want in de douche heb je je haar in principe al recht gekamd.

Temperatuur

Zorg dat je tang niet te heet wordt. Voor dik haar is een temperatuur tussen de 180 en 200 graden wel het maximum. Voor dun haar wordt er geadviseerd niet hoger te gaan dan 180 graden.

Verdelen

Verdeel je haar in stukken, waardoor je bijna elk stukje haar kan stijlen. Als je een te dik stuk haar stijlt, dan stijl je niet al het haar mooi even recht. Veel dames gaan hier namelijk de fout in.

Niet te veel stijlen

Stijl je haar niet te veel. Met de juiste temperatuur één keer goed door het haar heen is meer dan genoeg. Meermaals door je haar heen met de stijltang is niet goed voor je haar.

Verkeerde producten

Gebruik wat haarproducten voordat je begint met stijlen. Gebruik wat mousse voordat je gaat stijlen of was je haar met de juiste shampoo of conditioner. Eindig altijd met een haarspray, want dan hoef je de volgende ochtend in ieder geval niets meer aan je haar doen.