Soms kunnen we erom lachen hoe ons haar gek doet, maar in de meeste gevallen irriteren wij er ons aan. Statisch haar. Mocht je er wat aan willen doen, dan hebben wij een paar tips om je haar een beetje gedeisd te houden.

Statisch haar komt door wrijving tussen negatieve en positieve deeltjes. Als het haar negatieve deeltjes bevat, dan wordt het haar statisch. Bij droog haar komt dit het vaakst voor. Volg deze tips en je hebt er minder last van!

Föhn

Droog je haar niet met de föhn. Het droogt je haren uit. Laat dus je haren natuurlijk drogen door ’s avonds te douchen en tijdens je slaap laten drogen. Wil je toch föhnen? Droog je haar dan met de koude stand.

Conditioner

Vergeet nooit je haar te voorzien van een conditioner. Hoe meer je gebruikt, hoe meer je lokken hydrateert. Mocht je genoeg tijd hebben, smeer dan de conditioner een uur voordat je gaat douchen in.

Kam

Iedereen kent het wel. Als je statische haar in contact komt met een ballon, dan gaan je haren wild doen. Dit gebeurt ook met kammen van plastic. Gebruik dus een kam dat van metaal is, want deze nemen de elektrische ladingen uit je haar.

Haarspray

Neem altijd een busje haarspray met je mee. Deze koesteren je haren als het rechtop wilt staan door de statische ladingen. Spuit dus wat op je handen en verdeel het over je haar. Mocht je geen haarspray hebben, dan helpt een klein beetje handcrème ook.

Als je een muts of sjaal wilt dragen, spuit deze dan ook in met haarspray. Zo beperk je de statische ladingen in het haar.

Luchtbevochtiger

Met een luchtbevochtiger in je slaapkamer hydrateert het je huid en je haar terwijl je slaapt. Je huid en haar zullen je dankbaar zijn dat je dit apparaatje hebt aangeschaft.