Van alles doen we in ons haar om het haar goed eruit te laten zien. Een ding doen we zeker (nog) niet in ons haar en dat is SUIKER. Dit ”middeltje” wordt gezien als dé manier om de kwaliteit van het haar te verbeteren. Hieronder lees je waarom ook jij suiker in het haar moet doen en weer een gezonde hoofdhuid krijgt en dus ook gezonder haar.

Er wordt altijd gezegd dat het gezicht en het lichaam goed gescrubd moet worden. Echter vertelt bijna niemand dat het hoofdhuid ook een scrub mag gebruiken. Dr. Francesca Fusco zegt dat wel. De dermatoloog zegt namelijk dat suiker in je shampoo goed is voor je hoofdhuid en dus ook je haar.

Hoe?

Het scrubben van het hoofdhuid is nog vrij onbekend bij de meesten. Dr. Fusco raad het aan om het te doen. Voeg een eetlepel suiker toe aan je shampoo voordat je gaat wassen. Door een eetlepel suiker toe te voegen aan je shampoo verwijder je veel beter al het vuil uit je haar. De restjes gaan er beter uit, er wordt grondiger gereinigd en de hoofdhuid wordt geëxfolieerd. Hiermee kan je de dode huidcellen gedag zeggen!  Ook mensen die last van roos hebben, kunnen gebruik maken van deze methode.

Je zal vast denken dat het allemaal gaat plakken, aangezien het suiker is en het plakt meestal als het oplost. Nee. De suiker lost op in de shampoo en spoelt gemakkelijk weg. Je krijgt dus geen last van plakkerige stukjes in het haar of iets dergelijks.

Doe het echter niet te vaak. Want als je iets ‘te’ doet, is het meestal niet goed. Dr. Fusco raadt het dus aan om de suiker om de drie tot vijf wasbeurten te gebruiken.

Het klinkt misschien wat raar, maar wie niet waagt, wie niet wint! Naar mijn mening is dit best een poging waard. Ik ga het in ieder geval wel proberen de komende maand!