Het haar gezond houden kan op vele manieren. De voeding van het haar is er een van. Wij leggen vandaag uit hoe je het moet doen. Het is niet zo moeilijk. Met een paar tips over voeding krijg je je haar weer vitaliteit en glans.

Proteïne

Zorg dat je genoeg proteïne binnenkrijgt, omdat er bij te weinig proteïne het haar uitdroogt en dof wordt. Ook groeit het haar dan minder snel, wat een domper is als je je haar langer wilt laten groeien. Raadzaam is om vis, vlees, kaas en eieren te eten. Hier zitten namelijk genoeg gezonde vetten en proteïne in. Eet echter niet te veel hiervan en zorg dat je gevarieerd eet. Tip: zalm schijnt veel gezonde voedingsmiddelen te hebben.

Aminozuren

Aminozuren zorgt ervoor dat het haar weer opbouwt. Deze kan je vinden bij apothekers en drogisterijen.

Vetzuren

Bij een gebrek van vetzuren kan het haar dof en ongezond worden. Vetzuren zijn onder andere te vinden in olijfolie en zalm.

IJzer

Ook ijzer is van belang in je voedingspatroon. Bij een tekort ontstaat er namelijk haaruitval en dat wil je niet hebben. IJzer zit bijvoorbeeld in rood vlees.

Groente en fruit

Het is wel duidelijk dat groente en fruit een onderdeel is van je voeding. Voor degene die het nog niet weten: hier zitten vitaminen en antioxidanten in die de gezondheid van je haar bevorderen.

Water

Drink voldoende water. Het is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor het haar. Water bouwt namelijk lang en gezond haar op.

Geen snelle haargroei?

Dit kan komen door genetische factoren, maar mocht dat niet het geval zijn dan zijn er oplossingen voor je. Voeg vitamine B, C, D en E bijvoorbeeld aan je maaltijden. Eet niet te veel vetten en consumeer niet te veel cafeïne en drink minder koolzuurhoudende dranken. Men zegt dat deze vormen van voedsel de haargroei tegen gaan.

 

 

Voor tips over haar zit je bij Kliniek voor Echt Haar goed.