De winter is officieel begonnen, dit betekend dat er weer koude dagen aankomen en dit kan nog wel is slecht zijn voor uw haar. Het haar wordt snel futloos en statisch. Om dit allemaal te voorkomen hebben wij de beste tips voor uw haar op een rijtje gezet.

Niet teveel uw haar wassen

Het is niet handig om uw haar dagelijks te wassen want hierdoor droogt uw hoofdhuid en haar sneller uit. Beperk het daarom tot een paar wasbeurten in de week, hoe vies het ook lijkt. Tevens is het ook een aanrader om droogshampoo te gebruiken. Het beste is eigenlijk om uw haar te wassen met koud water, zo wordt de glans mooi behouden. Een koude douche is natuurlijk geen pretje, probeer het daarom in ieder geval met lauwwarm water te wassen.

Verzorg uw haar als uw huid

Het koude weer is ook slecht voor uw huid en vergt extra verzorging, maar dit geld ook voor uw haar! Kies bijvoorbeeld na het douchen voor een vochtinbrengende conditioner. Wees ook lief voor je haar, ga er zorgvuldig mee om en niet hardhandig. U wilt natuurlijk niet dat uw haar afbreekt.

Statisch haar

Heeft u last van statisch haar? Dat kunt u makkelijk oplossen met een borstel en wat haarspray. U kunt dit als volgt doen: spray een beetje haarlak op uw borstel en kam het voorzichtig door uw haar. Door de haarlak is de statische lading super snel verdwenen.

Kou bescherming

Het is belangrijk om uw haar zoveel mogelijk van de kou te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door een muts en sjaal te dragen. Een hele belangrijke tip is dat u uw natte haar laat uitdrogen voordat u buiten de kou ingaat. Hierdoor kan uw haar bevriezen en afbraken, niet doen dus!

Liever geen hitte

De laatste tip is om uw haar zo min mogelijk te stijlen en föhnen. Dit is omdat uw haar niet tegen de temperatuurverschillen kan. Echter hebben de meeste vrouwen het föhnen en stijlen wel nodig. Kies daarom voor een hittebestendig spray.